Beste leden,

Zoals beloofd sturen we jullie een update in verband met de versoepeling van de Coronamaatregelen voor tennisclubs. TennisVlaanderen heeft concrete richtlijnen doorgestuurd om tennissen terug toe te laten vanaf maandag 4 mei. Deze regels zou iedereen per mail moeten ontvangen hebben, maar kan je nog eens nalezen via deze LINK.

Nieuw voor onze club is dat iedereen die wil komen tennissen verplicht een terrein moet reserveren. Het reservatiesysteem is reeds actief en kan geraadpleegd worden via het clubdashboard op TennisVlaanderen of via de App. Reserveren kan maximaal één week vooruit en ten laatste een half uur voor het begin. Via deze LINK kan je de handleiding voor terreinreservatie raadplegen.

Het algemene uitgangspunt van TC Keerpunt is om zoveel mogelijk leden de kans te geven om te tennissen. Daarom kan elk lid maximum één keer per week spelen. Uitzondering hierop is als er de dag zelf nog vrije terreinen zijn. Maar ook dan moet je reserveren! Op goed geluk naar de club komen en beginnen spelen op een leeg terrein is dan ook verboden.

Er moet 1 tegen 1 gespeeld worden. Er zijn twee uitzonderingen. 4 gezinsleden die onder hetzelfde dak wonen mogen wel dubbel spelen. De tweede uitzondering is er gemaakt voor de tennisschool. Zo zal Nicolas tijdens de dag training kunnen geven aan telkens 2 spelers per uur. Meer gedetailleerde info over de lessen kan je hieronder lezen.

We benadrukken nog enkele belangrijke richtlijnen.
Kom slechts enkele minuten voor de start van het gereserveerde uur naar de club / supporters blijven thuis (uitzondering: kinderen onder 12 jaar moeten begeleid zijn van een ouder) / breng je eigen drinken mee / blijf niet hangen op de club maar vertrek na de match onmiddellijk terug naar huis / neem je leeggoed terug mee naar huis / denk aan de hygiëneregels. De kantine blijft gesloten. Het sanitair op de club kan niet gebruikt worden.

We roepen op om bovenstaande afspraken goed na te leven, collegiaal te zijn en wat sociale controle te doen. Er zal immers controle uitgevoerd worden door de bevoegde instanties. Wanneer er overtredingen vastgesteld worden zullen er boetes gevorderd worden voor de overtreder(s) en de club. In het verlengde daarvan zullen overtredingen ook tot gevolg kunnen hebben dat de maatregelen opnieuw verstrengd worden en de club mogelijk terug moeten sluiten. We zijn er echter van overtuigd dat de implementatie van de nieuwe afspraken vlot zal verlopen. Laten we nu vooral genieten van de kans die we krijgen om terug ons favoriete spel te kunnen spelen.

Mocht er iets mislopen bij de reservatie, op de club, ... dan hebben we graag dat je dat zo snel mogelijk meldt aan het bestuur zodat we het kunnen oplossen. We doen er als bestuur alles aan om goed voorbereid aan de start te staan van deze uitzonderlijke situatie. Dat is en blijft onze ambitie.

Het bestuur