Nieuwsbrief april 2024

27 februari, 2024

WOORD VAN DE VOORZITTER

Beste Keerpunt vrienden,

De eerste lente zonnestralen komen piepen, hoog tijd dus om even vooruit te kijken op het zomerseizoen 2024.

We zijn reeds een tweetal weken bezig met het voorbereiden van onze terreinen. Als het weer een beetje meezit dan kunnen we dit jaar snel van start gaan met outdoor tennis en het bijhorende drankje naderhand op ons gezellig terras. Hou onze communicatiekanalen in de gaten zodat je als eerste op de hoogte bent van de opening van onze terreinen.

Zoals jullie mogelijks al weten wordt onze tennisschool dit jaar versterkt met de ervaring van Wald. De plannen en aanpak zien er alvast veelbelovend uit.

Binnen het bestuur hebben Kristof en Philippe aangegeven dat ze hun mandaat graag willen neerleggen om persoonlijke redenen. Ik wil hen via deze mail alvast hartelijk en oprecht bedanken voor hun inzet en mooie realisaties. We zullen op de algemene vergadering, in mei, alvast op een gepaste manier afscheid nemen. We hebben er terug voor gekozen om de algemene vergadering en het gezellig samenzijn terug te combineren zodat we een grotere groep bereiken met de resultaten van het voorbije jaar. Ik denk dat iedereen echter begrijpt dat we niet tot dan zonder een sport- en cateringverantwoordelijke kunnen. Ook hebben we ervoor gekozen om ons bestuur te versterken met een verantwoordelijke infrastructuur. Leden die zich kandidaat willen stellen voor één van deze 3 vacatures, kunnen dit doen door een mailtje te sturen naar mezelf vóór 15 april. We zullen dan deze kandidaten coöpteren in het bestuur, zoals voorzien in onze statuten, en dan op de algemene vergadering de formele goedkeuring vragen van onze leden.

Naast deze structurele veranderingen, hebben we als bestuur niet stilgezeten en kan je verder in deze mailing een boeiend activiteitenprogramma vinden met als kers op de taart ons 50-ste open tornooi. Uiteraard willen we hiervan een epische editie maken maar daarover later meer.

Tot slot wil ik jullie nog bedanken voor de talrijke inschrijvingen voor de bardienst. Voor zij die dit nog niet gedaan hebben, er zijn nog een aantal dagen open. Hopelijk neemt iedereen hier spontaan zijn verantwoordelijkheid zodat we niet gedwongen worden tot minder leuke maatregelen.

Geniet van deze nieuwsbrief en hopelijk snel tot binnenkort op Keerpunt. Wij, als bestuur, hebben er in ieder geval heel veel zin in.

Sportieve groeten,

Geert

START SEIZOEN EN RESERVATIE VAN TERREINEN

Het seizoen start op 30 maart. De bespeelbaarheid van de terreinen zal afhangen van de weergoden. Wij zullen ons uiterste best doen om de terreinen in optimale conditie aan te bieden. Volg zeker onze communicatiekanalen waar het startschot zal worden aangekondigd. Wij vragen om uw begrip en flexibiliteit wanneer de weersomstandigheden het niet toelaten de terreinen te betreden.

Terreinen reserveren kan:

  • via de app of de website van Tennis Vlaanderen
  • of via de website van TC Keerpunt

We frissen graag de reservatieregel op. De volledige omschrijving kan je vinden in ons clubreglement.

  • Tijdens de week kan elk lid een terrein reserveren gebruikmakend van het reservatiesysteem van Tennis Vlaanderen. Wanneer een terrein niet gereserveerd werd en dus vrij ligt, kunnen leden vrij spelen op dit terrein zonder het te reserveren.
  • Tijdens het weekend is er geen systeem van reservaties.

TOEGANG TOT HET CLUBHUIS EN CONSUMPTIES BETALEN

Buiten het weekend, feestdagen en de woensdagen met jeugdinterclub, zal er geen kassa aanwezig zijn.

We vragen dan ook om steeds zoveel mogelijk via Payconiq te betalen. Indien dit niet mogelijk is, dien je direct cash te betalen. Dit doe je door het geld in een omslag (die je kan terugvinden achter de bar), te doen met vermelding van naam en datum. Deze omslag deponeer je dan in de sleuf van de kluis die zich onder de telefoon bevindt. We rekenen op jullie!

Zoals de meeste onder jullie weten, dient elke familie minstens één sleutel van het clubhuis te hebben. Deze sleutel kun je bij Xavier xavier.desmarets@tckeerpunt.be bekomen.

START STAGES & LESSEN

Tijdens de tweede week van de paasvakantie wordt het alvast gezellig druk op onze club. Met een goed gevulde paasstage en S2T-avondstage steken we van wal met onze lentelessen.

Vanaf maandag 18 april vindt alweer de lentecyclus van de tennislessen plaats.

Onder begeleiding van Nicolas Nolf & Wald Wouters staat er een heel trainersteam klaar.

De inschrijvingen worden op 31 maart afgesloten en de planning volgt in de komende week.

Indien, omwille van weersomstandigheden de terreinen niet bespeelbaar zijn, zal dit worden gecommuniceerd via de website, de besloten Facebook-groep en de Whatsapp-community groep.

START INTERCLUB JEUGD EN VOLWASSENEN

Na de paasvakantie wordt het startschot gegeven voor het interclubseizoen.

Onze club levert weer een mooi aantal (jeugd) ploegen af die zullen strijden om de Vlaamse eindronde te halen.

In de maanden april en mei kan je op woensdagnamiddag, vrijdagavond, zaterdag en zondag komen supporteren voor je favoriete ploeg(en). Surf naar www.tckeerpunt.be en raadpleeg de kalender waar je een overzicht kan vinden van alle thuis ontmoetingen.

We voorzien op enkele dagen ook extra ambiance met onze ‘Apero Fridays’ en ‘Super Sundays’ - zie de evenementenkalender hieronder. Meer informatie volgt..

Wij hopen op jullie talrijke aanwezigheid!

TC KEERPUNT LEDEN

Heel wat leden hebben hun lidmaatschap vernieuwd maar ook nieuwe leden maken deel uit van onze community. Zo zijn er momenteel 34 nieuwe leden die nog nooit zijn aangesloten bij Tennis Vlaanderen, 17 nieuwe leden die aangesloten zijn bij Tennis Vlaanderen, maar nog nooit bij onze club en tenslotte 6 leden die een transfer hebben aangevraagd naar onze club.

Mocht je nog vrienden, familieleden of kennissen hebben die geïnteresseerd zijn om lid te worden van onze tennisclub, moedig hen dan gerust aan om contact met ons op te nemen. Samen kunnen we onze tennis community verder versterken en nog meer tennisplezier beleven. Bezorg hen zeker de link naar onze website, https://www.tckeerpunt.be/lidmaatschap en vergeet niet dat jij als betalend lid het attest voor de mutualiteit kan downloaden op je spelersdashboard op de website van Tennis Vlaanderen of de app.

ALGEMENE VERGADERING & GEZELLIG SAMENZIJN 18 MEI 2024

De Algemene Vergadering vindt dit jaar op 18 mei om 18u, voor aanvang van het Gezellig Samenzijn, op de club plaats.

Agenda

  • Activiteitenverslag
  • Goedkeuring jaarrekening
  • Verslag commissarissen
  • Kwijting aan de bestuurders, de commissarissen en de externe accountant
  • Statutaire benoemingen
  • Varia

Meer informatie over het Gezellig Samenzijn volgt.

EVENEMENTEN KALENDER 2024

Leer nieuwe mensen kennen, geniet van het clubleven, en werk aan je tennisvaardigheden door deel te nemen aan de evenementen die dit jaar op de kalender staan. Laten we er samen een geweldig seizoen van maken! De evenementen vinden plaats op de club.

De activiteiten tijdens het evenement en de mogelijkheid tot inschrijven worden later gecommuniceerd. Wil je graag deel uitmaken van onderstaande social media kanalen, druk dan op de volgende links.

Beste clubleden, prettige paasdagen gewenst. Geniet van het samenzijn, de lekkere paaseitjes en de gezelligheid 🌷🐰🥚

We hopen jullie snel te ontmoeten op de tennisbaan of in ons clubhuis.