Keerpunt zet zich actief in voor G-tennis en maakt op deze manier inclusief tennis mogelijk voor hen !

G-tennis staat voor sporters met een fysieke, visuele, verstandelijke, psychische of auditieve handicap. Inclusie betekent dat iedereen, met of zonder beperking, kan meedoen in de samenleving. Dit maakt deel uit van de basiswaarden van TC Keerpunt ’65. Daarom werd in 2021 beslist om G-tennis aan te bieden op onze club.

Plezier en enthousiasme staan voorop bij tennissers met een verstandelijke handicap. Het is goed voor de conditie en het verder ontwikkelen van motorische en sociale vaardigheden.

Aangezien het clubhuis op dit moment niet aangepast is aan rolstoeltennissers en we enkel over terreinen in gemalen baksteen beschikken, kunnen we momenteel alleen VE-tennis aanbieden.

VE-Tennis is tennis voor personen met een verstandelijke beperking en/of autisme spectrum stoornis (ASS).

Momenteel zijn er 12 G-spelers die op TC Keerpunt ‘65 tennisles krijgen.

  • 1 speler is al meer dan 10 jaar lid
  • en 11 spelers verblijven bij het Zorgcentrum vzw Rozemarijn (gelegen in Keerbergen en Haacht) met wie onze club een zeer constructieve samenwerking heeft vastgelegd.

De G-spelers dienen enkel hun aansluitingskost bij Tennispadelvlaanderen, voor de verzekering, zelf te bekostigen. De rest wordt door de club gedragen.

Bijkomende inlichtingen of vragen ? Vul dan onderstaand formulier in.

Versturen