Geschiedenis

Het verhaal van TC Keerpunt '65 start meer dan 50 jaar geleden in de voormalige horecazaak Bloemendael, in die tijd één van de meest gereputeerde en gekende zaken in de wijde omtrek van Keerbergen. Een aantal vrienden sloegen hier een eerste balletje op de betonnen klinker in 1968 of was het 1969... . We vrezen dat we de exacte datum nooit exact kunnen achterhalen, al was het maar om dit vriendschappelijke meningsverschil tussen goede vrienden levendig te houden.

Over één ding is echter het iedereen eens, in 1970 werden de eerste lidkaarten uitgeschreven aangezien de vraag om deel te nemen aan de tennissport groot was. Naast het tennissen, stond vooral de vriendschap centraal. Iets waaraan we steeds zijn trouw gebleven. Het concept sloeg enorm aan en al snel werd een stuk grond aan de Dijlestraat aangekocht en in december 1973 verscheen de geboorte van vzw TC Keerpunt '65 in het staatsblad. We zijn de enige vereniging die zijn 25 jaar bestaan heeft gevierd in 1995 en zijn 50 jarig bestaan in 2023 terwijl ze beide allebei min of meer correct zijn.

Vandaag is TC Keerpunt '65 uitgegroeid tot een volwaardige tennisclub, gekend om zijn rijke geschiedenis en tradities waaronder het alomgekende Open Dubbel Tornooi begin augustus. We zijn nog steeds een vrienden en familieclub, waar alles draait rond vriendschap en vrijwilligers. Voor velen een bijzondere plek in het groene Keerbergen.